Via dit artikel deel ik mijn ervaring over AMPPS. Een complete webserver software stack geschikt voor Windows, Apple OSX en Linux. O.a. geschikt voor upgraden en testen van nieuwe en bestaande websites.

Ammps is een eenvoudig te installeren softwarestack van Apache, Mysql, PHP, Perl, Python en Softaculous auto-installer die kan worden gebruikt op Desktops en office servers. Een compleet softwarepakket op uw pc of laptop, hetzelfde als een webserver waarmee vele open source webapplicaties (denk aan Joomla!, Wordpress etc.), toepassingsbeheer, domeinbeheer, databasebeheer, enz worden geleverd in een beveiligde omgeving om de ontwikkeling van een website of webapplicatie te vereenvoudigen.

Je installeert Ammps op de laptop of desktop. Vervolgens kun je een nieuw domein met database aanmaken, waarin je zelf je favoriete CMS of webapplicatie kunt installeren. Ook kun je met enkele klikken een CMS installeren vanuit Ammps inclusief het aanmaken van een domein. Snel en eenvoudig. Je kunt in een lokale omgeving naar hartelust testen, of bijvoorbeeld een nieuwe website bouwen en testen en deze daarna via een backup en restore online plaatsen. Ook voor het testen van upgrades of updates is Ampps ideaal. Je maakt een backup van je online website, deze restore je in de Ammps omgeving om vervolgens de upgrade of update te installeren. Na testen kun je de offline versie weer uploaden naar je online omgeving. Ammps is enigsinds verglijkbaar met WAMP, LAMP of XAMMP.

Ammps is gratis en beschikbaar voor de volgende platforms:

logo windows apple linux composite copy

Download hier Ammps: https://www.ampps.com/downloads link external