Bezoek aan Militracks 2017 - Overloon

Op 20 en 21 mei 2017 werd weer het Militracksevenement georganiseerd bij het Oorlogsmuseum in Overloon. Samen met Marco zijn we op zaterdag naar Overloon gereden. Het was mooi weer een goed recept voor een leuke dag, na een ritje van ongeveer 1 uur waren we in Overloon.

VW KubelwagenHet was erg druk, gedurende het weekend hebben ongeveer 12.000 mensen een bezoekje gebracht aan Militracks om veelal Duiste voertigen te bewonderen. De Duitse voertuigen zijn bijzonder omdat deze gedurende en aan aan het einde van de 2e wereld oorlog veelal vernietigd zijn. Dus ze zijn doorgaans zeldzamer dan de voertuigen van de geallieerden.

Daarnaast waren er vele marktkramen te zien waar spullen verkocht werden afkomstig vanuit de 2e wereld oorlog zoals, pakken, helmen, hulzen, badges, medailles, onderdelen etc. Het Oorlogsmuseum was ook geopend en ook hier hebben we doorheen gelopen. 

De geur van brandstof, geronk van motoren en gepiep van rupsbanden,  veel typen voertuigen waren rijdend te zien, denk hierbij aan Kettenrad, 8t Sd. Kfz 7,  Kübelwagen, Schwimmwagen en zeer zeldzame tanks!

 

Bruce Compoton - Combat Dealers

De hele dag hadden we uitgekeken of we Bruce Compton tegen kwamen. Maar aan het einde van de dag kwamen we Bruce Compton van het programma Combat Dealers tegen bij de in/uitgang! 

BruceCompton CombatDealers

Naar de website van Combat Dealers

Naar de website van het bedrijf van Bruce Compton

 

Enkele links met informatie over enkele van de voertuigen die we gezien hebbben tijdens Militracks 2017.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Sd.Kfz._2 

https://en.wikipedia.org/wiki/Sd.Kfz._7

https://nl.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_K%C3%BCbelwagen 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Schwimmwagen

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Sonderkraftfahrzeuge  

Sdkfz7 2

 

terug naar WOII