Bezoek Tankbarriers - Bocholtz - Vetschau - 03-12-2022

Via de website www.tracesofwar.nl was ik op zoek gegaan naar tankbarriers (tankversperringen) in de buurt van Hoensbroek, ik kwam erachter dat deze tankbarriers dichter bij huis waren dan ik dacht.

Onderstaande  tankbariers zijn te vinden bij de grens van Bocholtz en Aken. Deze tankversperring van het type Drakentanden (in het Duits: Höckerlinie) maakte deel uit van de Westwall, die hier langs de Duits-Nederlandse grens loopt. Grote delen van de tankversperring zijn hier behouden gebleven. Ook rond Kerkrade zijn voldoende tankbariers te vinden.

Tankversperringen zijn defensieve constructies die ontworpen zijn om de voortgang van tanks en andere gepantserde voertuigen te belemmeren. Deze barrières werden vaak gebruikt tijdens oorlogsconflicten om strategische locaties te beschermen en vijandelijke aanvallen te vertragen of af te weren.

Tankversperringen hebben in het verleden hun nut bewezen bij het vertragen en ontmoedigen van vijandelijke troepen. Hoewel moderne technologieën en tactieken hebben geleid tot nieuwe methoden om deze barrières te overwinnen, blijven tankversperringen een belangrijk onderdeel van defensieve strategieën en kunnen ze nog steeds een waardevolle rol spelen in het verdedigen van strategische posities tijdens conflicten.

Tankbarriers Bocholtz - Aken

Tankbarries Bocholtz - Aken

Tankbariers - Vetschau

Tankbarriers Kerkrade

 

Lees ook mijn verhaal over Bunker 203a

Terug naar WOII