Recepten

Hieronder vind je mijn favoriete recepten.
Broodje Surinaamse kip met komkommer en paprika

Deze heerlijke broodjes zijn namelijk om je vingers bij af te likken: goed gevuld met friszoete paprikareepjes, kraakverse sla en in ketchup-ketjap manis gesmoorde kip. Daarnaast zijn ze ook nog eens lekker makkelijk te maken.
Oostersche wokschotel met knoflook oestersaus

Heerlijke Oostersche Wokschotel met knoflook en Oestersaus.
Duivelspot

Duivelspot, heerlijn met rijst of brood.
Gelakkeerde kipfilet uit de oven

Het originele recept is afkomstig van de website mijnreceptenboek.nl, zie ook bronvermelding. Heerlijk en eenvoudig recept uit de oven, maar ook geschikt voor de barebeque.
Klassieke kruideboter

Het originele recept is afkomstig van de website goddelijke-recepten.nl, zie ook bronvermelding. Heerlijk eigengemaakte kruidenboter voor bijvoobeeld bij de barbeque of stokbrood of toastjes.
Komkommer Wortelsalade

Het originele recept is afkomstig van de website mijnreceptenboek.nl, zie ook bronvermelding. Een eenvoudig en heerlijk recept voor warme zomerse dagen. Ook heerlijk voor bij de Barbecue.
Surinaamse Eiersalade

Het originele recept is afkomstig van de website smulweb.nl, zie ook bronvermelding.
Lekker pittige eiersalade. De kerriepoeder wordt even geroosterd, dus nog meer smaak!

Deze heerlijk eigengemaakte Surinaamse Eiersalade is heerlijk voor bijvoorbeeld bij de barbeque of stokbrood of toastjes.
Hasselback Aardappels met (kruiden)boter en Bacon

Het originele recept is afkomstig van de website allrecipes.nl, zie ook bronvermelding. Ik heb het recept aangepast en i.p.v. kaas en paneermeel heb ik kruidenboter en bacon gebruikt. Dit Zweedse gerecht komt van 'Hasselbacken', het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd geserveerd. De gekruide aardappels zijn krokant van buiten en lekker zacht van binnen.
Tagliatelle met hamreepjes, champignons, erwtjes in roomsaus

Dit is een eigen gecreerd recpet gebaseerd op een recept uit AH Allerhande. Tagliatelle met hamreepjes, kastanje champignons, erwten een heerlijk en eenvoudig gerecht!
Overheerlijke schuimpjes maken

Het originele recept is afkomstig van de website kids-n-fun.nl, zie ook bronvermelding. Ik heb dit recept aangepast, dit is leuk om op een regenachtige dag samen met de kindern te maken.
Varkensfilet met Mosterdhoningsaus

Het originele recept is afkomstig van de website allrecipes.nl, zie ook bronvermelding.
Recept voor Vinaigrette

Het originele recept is afkomstig van de website sla.nl, zie ook bronvermelding. Dit gerecht is lekker op diverse sla soorten en er kan mee gevarrieerd worden.