Filet-Mignoncrostini met uienconfiture & mierikswortelcreme

Het originele recept is afkomstig van Richard, ook wel "de funkeleer" genoemd, tijdens een workshop van de KEMBIT PeeVee hebben we deze  overheerlijke Filet Mignoncrostini, ossehaas op een stokbroodje met heerlijke confiture en mierikswortelcreme.

Ingredienten

  • 3 stuks Filet-mignonsteaks (ossenhaas)
  • 1 EL Olijfolie
  • 2 TL Zeezout (grof)
  • 1 TL Peper
  • 1 stuks Stokbrood (20 stukjes gesneden)
  • 2 EL Knoflook olie
  • 5 EL Zure room
  • 3 EL Mierikswortel geraspt (potje)
  • 1 TL Zeezout
  • 1 TL Peper
  • 1 Bosje Bieslook (fijngeknipt)
  • 1 potje Uienconfituren frambozen

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 30 minuten.

Voorbereiding vlees

  1. Laat de Filet-mignonsteaks op kamertemperatuur komen en bestrijk ze met olijfolie.
  2. Bestrooi ze met peper en zout en laat ze nog even rusten.

Voorbereiding Mirikswortelcreme

  1. Roer de zure room, mierikswortel, het zout en de peper in een kom tot een gladde crème.

Bereiding Filet-mignonsteaks

  1. Gril de steaks op directe wijze ca. 5-6 minuten per kant, met gesloten deksel. (kern temperatuur is dan ca. 55 °C)
  2. Neem ze dan van het rooster en laat ze gedurende 5 minuten nog even rusten in aluminium folie.
  3. Snijd ze daarna in dunne plakjes van ca. 0,5cm dik.

Bereiding Stokbroodjes en eindgerecht

  1. Dompel de stukjes stokbrood kort in de knoflookolie en leg ze met de geoliede kant op directe wijze in de BBQ voor ca. 1 tot 2 minuten
  2. Leg op elk stuk brood wat uienconfiture, een plakje vlees en wat mierikswortel crème en top dit af met wat bieslook.

Bron: https://www.funkeleer.be/

 

 

 

 

We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.