Garnalen spiesje met citroen en knoflook

Garnalenspiesjes met citroen en knoflook

Ingrediënten

Gerecht voor 10 personen

  • 20 stuks Garnalen (grootte 10/15) gepeld en schoon
  • 1 EL Panko (grof paneermeel)
  • 10 stuks Spiesjes (klein en van hout)

Voor de marinade

  • 4 EL Olijfolie
  • 1 TL Citroen rasp
  • 2 EL Citroen sap
  • 2 EL Peterselie (platte)
  • 2 TL Oregano (gedroogd)
  • 2 TL Knoflook (fijngehakt)
  • 1 TL Zout
  • 1 TL Peper

 

Bereidingdingswijze

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 15 minuten | Rusttijd: 1 uur | Totale tijd: 45 minuten.

Voorbereiding

  1. Doe de schoongemaakte garnalen (met staart) in een ziplocker.
  2. Meng de ingrediënten van de marinade, schud deze bij de garnalen en laat deze ca. 60 min. in de koelkast rusten
  3. Verhit de BBQ rond de 180 – 200 °C
  4. Rijg steeds 2 garnalen aan een spiesje, leg ze op een bord en bestrooi ze van beide kanten met panko

Bereiding op de BBQ

  1. Plaats de garnalen middels directe grilmethode op de BBQ voor 2-3 minuten aan elke kant.
  2. Indirect kan ook houdt dan 4-5 minuten per kant aan.

Bron: https://www.funkeleer.be/

We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.