Gevulde champignons

Het originele recept is afkomstig van Richard, ook wel "de funkeleer" genoemd, tijdens een workshop van de KEMBIT PeeVee hebben we deze heerlijke gevulde champignons gegeten.

Ingredienten

  • 10 grote champignons
  • 10 bacon plakjes
  • 1 rode ui
  • 2 TL kruiden paneelmeel
  • 2 TL pittige saus
  • 4 eetlepels BBQ saus (pittig zoet bv)
  • 150 gram monchou
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 TL peterselie 

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 25 - 30 minuten | Totale tijd: 40 minuten | Temperatuur: 150 - 180 °C

Voorbereiding

  1. Verwijder de steel uit de champignons, zodat er een mooie ronde opening ontstaat.
  2. Rol rondom de champignon een plakje bacon.
  3. Meng alle overgebleven ingrediënten door elkaar.
  4. Doe het mengsel in de opening van de champignon. 

Bereiding

  1. Plaats de Champignons op indirecte wijze op de BBQ en voeg wat houtsnippers toe aan de houtskool.
  2. BBQ de champignons circa 25 minuten totdat het spek een mooie kleur heeft gekregen. 

Gvulde champignons 

Bron: https://www.funkeleer.be/

We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.