MOINK balls

Het originele recept is afkomstig van Richard, ook wel "de funkeleer" genoemd, tijdens een workshop van de KEMBIT PeeVee hebben we deze  overheerlijke MOINK balls gegeten.

Ingredienten

  • 750 gram rundergehakt
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 losgeklopt ei
  • 60 gram gekruid paneermeel
  • 2 EL fijngehakte knoflook
  • 1 TL zeezout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 118 ml melk
  • ca 30 plakjes ontbijtspek
  • barbecue rub
  • barbecuesaus 

Verder nodig

  • Cocktailprikkers

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 60 minuten | Totale tijd: 90 minuten | Temperatuur: 100 - 120 °C

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal (circa 30 balletjes).
  2. Bestrooi de balletjes lichtjes met je favoriete BBQ rub.
  3. Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje.
  4. Bereid je BBQ voor op smoken en laat hem op temperatuur komen, tussen de 100 – 120C. Doe dan je favoriete rookhout erbij.
  5. Barbecue de MOINK Balls ca. 45 minuutjes (kern temp. Circa 65 C.) en bestrijk ze dan met je favoriete barbecuesaus.
    Laat ze vervolgens nog een ca 5-10 minuten direct grillen en ze zijn klaar! (kern circa 70 C.) 

moinkballs

 Bron: https://www.funkeleer.be/

We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.