Rijst met varkenspoulet in Ketjapsaus

Het originele recept is afkomstig van mijn moeder en vroeger aten we dit bijna wekelijks. Heerlijke varkenspoulet met zoetzure Ketjap!

Ingredi├źnten

Portie voor 4 personen

  • xxx gram Varkenspoulet
  • bak en braad of olijfolie
  • 1 ui gesnippert
  • xxx dl water
  • 1 bouillonbokje
  • xxx dl Ketjap manis (Conimex)
  • 1 thee lepel sambal (Conimex)
  • snufje Peper
  • Snufje Zout
  • Maizena om te binden
  • Lassie rijstbuiltjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 60 minuten.

  1. Maak de ui schoon en snipper deze in fijne blokjes.
  2. Kook de Lassiebuiltjes zoals op de verpakking staat.
  3. Braad de varkenspoulet aan.
  4. Voeg de gesnipperde ui toe.
  5. Voeg het water toe.
  6. Voeg het bouillonblokje toe.
  7. Voeg de Ketjap Manis toe
  8. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  9. Laat de het geheel 1 uur sudderen.
  10. Bind dan de saus af met Maizena.

 Foto invoegen. 

Terug naar index recepten

 

We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.