Dit is een eigen gecreerd recpet gebaseerd op een recept uit AH Allerhande. Tagliatelle met hamreepjes, kastanje champignons, erwten een heerlijk en eenvoudig gerecht!
Ingrediënten
Portie voor 4 personen
- 350 gram tagliatelle
- 250 gram kastanje champignons
- 2 sjalotjes
- 1 teen knoflook
- 1 bakje hamreepjes
- 1 fles kookroom 250 ml (Blue Band)
- 1 eidooier
- Handvol erwten
- Zout en peper
- Bieslook of basilicum
- Olijfolie
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 minuten | bereiding: 15 - 20 minuten
- Kook de Tagliatelle volgens de verpakking, (tip: kook deze samen met een (groente)bouillonblokje voor meer smaak).
- Veeg eventueel zand van de Kastanjechampignons (met keukenpapier of zacht borsteltje), snij deze in 4 stukken (grotere Kastanjechampignons in 6 stukken).
- Pel het teentje knoflook en snipper deze fijn.
- Pel het sjalotje en snipper deze fijn.
- Doe de olijfolie in een wokpan, doe de gesnipperde knoflook en sjalotjes in de wokpan.
- Voeg, als de sjalotjes glazig zijn, de Kastanjechampignons erbij en roerbak deze totdat ze lichtbruin worden.
- Voeg de hamreepjes to en roerbak deze kort.
- Voeg de erwtjes erbij en roerbak deze kort mee.
- Voeg het flesje kookroom erbij,breng het gerecht op smaak met peper en zout en laat het zacht pruttelen.
- Voeg de eidooier toe en tot slot de bieslook of basilicum, laat ook dit kort even pruttelen.
- Doe de pasta op een bord en voeg de saus toe.
Eet smakelijk!!